Een update
Door: derjanwesterveen
Blijf op de hoogte en volg Derjan
30 Mei 2010 | Ecuador, Quito
Toch maar even weer van me laten horen.
Nog wat over de vorige week zondag. Als je op mijn fotosite hebt gekeken, weet je al wat ik de zondag ongeveer heb gedaan.
’s Morgens ben ik door Matthijs (Nederlander) opgehaald met de taxi en naar de kerk gegaan. Helaas kon ik er nog niet veel van volgen, maar het was wel mooi om mee te maken. Het ging over Johannes 15: ‘de wijnstok’. Het was een fijne dienst.
Na de dienst ben ik met Matthijs en Olga (zijn vrouw met Ecuadoriaanse afkomst) mee naar huis gegaan. Familie van Olga is gedeeltelijk verhuist naar Nederland. Een paar nichtjes van haar waren nu weer in Ecuador. Met hen kon ik gewoon Nederlands praten.
Na het eten zijn we richting de ‘Mitad del Mundo’ gegaan, oftewel het midden van de aarde. Helaas was het hier erg druk vanwege een concert. We zijn de evenaar maar ‘overgestoken’ en richting het vulkaankrater ‘Pululahua’ gegaan. Prachtige rit was het ook. We kwamen door een gebied(15 km) waar maar erg weinig regen valt, met cactussen aan de kant van de weg. Heel apart!
Vanaf de ‘wand’ van de vulkaan zijn we naar beneden gegaan. De Pululahua is met zijn 4 km de grootste krater van Zuid-Amerika.
In het dal schijnen uitzonderlijk veel soorten planten en dieren te leven. Kijk verder op www.picasaweb.com/derjanwesterveen. Foto’s zeggen natuurlijk veel meer!
Het was een prachtige tocht! Heel indrukwekkend. Zo groot, zulke steile wanden en een platte bodem. Wat moet er een geweldige kracht nodig zijn geweest voor deze vulkaan! Echt apart als je bedenkt dat dit dal meer dan 100 jaar geleden vol stond met rook, het vuur spuwde, net als sinds vrijdagmiddag de Tungurahua. Gaaf om te zien! Gods laat een stuk van Zijn kracht zien in de natuur.
Af en toe kwamen er weer eens wolken in het dal en was het uitzicht 'wit'. Een paar minuten later konden de wolken weer weg zijn. We hadden geluk dat we helder zicht hebben gehad, want dat is het niet vaak.
Toen we weer boven kwamen schemerde het al.
De vrijdagmiddag (opnieuw)uitgebroken vulkaan Tungurahua is hier ongeveer 115 km vandaan. Gelukkig staat de wind nu naar het zuiden, zodat we geen last hebben van de rook.
Op de terugweg zagen we de Cotopaxi, een andere vulkanische berg van 5897 m hoog. Deze ligt 50 km van Quito af, en viel op door de besneeuwde top. Hij kwam boven de andere bergen uit.
Maandag t/m woensdag de 2-4e Spaanse les gehad. Het begint steeds meer te komen. ’s Middags veel gestudeerd. Dat hoort er helaas ook bij!
Donderdag en vrijdag thuis gebleven, omdat ik ziek was. Darmproblemen en koorts. Darmproblemen schijnen komen veel vaker voor onder toeristen. Nu ben ik gelukkig weer beter.
Gisteren zijn we naar een ‘planten-straat’ gegaan, want alle winkels van Quito (volgens mij) die planten verkopen, waren aan deze straat gevestigd. Het waren er een stuk of tien. Ze boden hoofdzakelijk dezelfde soorten planten en potten aan. Ik heb bamboe gezien, cactussen, viooltjes, conniferen, bananenplanten en veel planten die hier buiten kunnen staan, maar in Nederland als kamerplant worden verkocht. Je betaalt hier wel wat minder voor een plant, maar toch proberen de meesten nog flink af te dingen. Leuk om te zien.
Opvallend: Dit stuk aan de rand van Quito was duidelijk warmer dan het gebied waar ik verblijf in Quito. Grote verschillen in het weer, door de bergen.
Gistermiddag, toen ik rondliep in de buurt, zag ik dat ik op de goede plek zit als mijn eventuele toekomstige auto nieuwe banden nodig heeft. Verderop is een straat met 3 dezelfde soort winkels naast elkaar, allemaal met velgen en banden.
Vanmorgen een kerkdienst gevolgd in Den Bosch via internet. Apart dat die mogelijkheden er zijn.
Vanmiddag wil ik gaan wandelen in de buurt, richting een vallei met oude gebouwen, en een mooi uitzicht. De foto's zal ik plaatsen.
Dit was het weer voor deze keer! Leuk dat je het gelezen hebt ;)
Groeten,
Derjan
30 Mei 2010 - 17:14
Pmd:
ha broertje, goed bezig.
goeie zondag gehad dus, mooi. )groetjes
pw
p.s. Doe mij maar 2 voorbanden als je terugkomt, die zijn aan vervanging toe. -
31 Mei 2010 - 15:49
Laura:
Hey !
Dat klinkt weer goed! Klinkt wel een beetje eng als die vulkanen! Tof dat spaans steeds een beetje beter gaat!
Ben je al lekker bruin geworden daar?
Succes verder!!
Groetjes laura -
31 Mei 2010 - 19:21
Carla Afman:
Hoi Derjan. Vandaag even met je moeder gebeld. Ik hoorde dat je het weekend niet zo lekker was. Hopelijk ben je weer opgeknapt. Wat leuk trouwens dat Matthijs daar ook woont. Fijn voor jou om iets nederlands in de buurt te hebben. Doe hem maar de groeten. Hij kent mij als Carla Altena van de camping in Ommen. Ik was vriendin in de vakanties met zijn zus Els.Ze stonden altijd op het zelfde veldje als wij.Ben benieuwd of hij dat nog weet. Verder wens ik jou daar een hele goede tijd toe. Ik zal nog wel eens op de site kijken. Sterkte en succes met het spaans. Groetjes van ons allemaal. Carla Afman.